Krémes almás
sponsored links
Anyósom kapott egy finom receptet, amiben az almát szeletekre vágva, egyszerre kell sütni a piskótával, majd pudingos-vajas krém kerül rá. Elkészítette, és férjecskémnek, aki nagyon nem édesszájú, nagyon ízlett. Egy délután nagyon rámtört egy úgysütnékvalamit-roham, mire õ elõ is rukkolt az ötlettel: olyan almást, csinálj, mint anyu. Anyut felhívtam, de nem volt otthon, így pontos recepttel nem tudott szolgálni, csupán nagyvonalakban mondta el, hogy mit hogyan kell, de attól én még boldogultam! Igaz, szeletelt alma helyett én párolttal készítettem, mert eszembe jutott, hogy még van egy adag párolt almám tavalyról a fagyasztóban, és éppen jó alkalom volt a felhazsnálására. Amikor a férjem megkóstolta, annyit mondott: hmmmm, de finom, bár ez cseppet sem hasonlít ahhoz, amit anyu készített múltkor.:D
Úgyhogy, egyszer hamarosan az eredetire is sor kerül!:)
Krémes almás
Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 7 evõkanál cukor, csipetnyi só, 5 evõkanál olaj, 10 evõkanál liszt (nálam 5 teljes kiõrlésû volt, ezért is olyan érdekes a piskóta színe), 1 csapott teáskanál szódabikarbóna; az almaréteghez: 1 kg alma, 10-15 dkg cukor, 1-2 teáskanál fahéj, 1 evõkanál búzadara; a krémhez: 1,5 tasak eperízû pudingpor, 6 dl ...