Kráfli, avagy hájas tészta-ahogy anyukám készíti
sponsored links
A mai napon anyu kráfliját szeretném megmutatni nektek.
Ez a süti szintén vasi-zalai specialitás, amit disznóöléskor félretett hájból kell elkészíteni nem kevés munkával. Igazából nem munkás, hanem idõigényes sütemény, mivel többször kell hajtogatni, és közben várakozni. Gyermekkorom kedvence ez a süti, már hetek óta errõl álmodom, anyu kitalálta a gondolatomat és meglepett vele.
Imádlak anyuci!
Tudni kell még a sütirõl, hogy nem fogyókúrás, de mindenkinek meg kell kóstolnia legalább egyszer az életben, mert HIHETETLEN! A tölteléke, mindig házilekvár, barack, szilva, megy stb. Egy a fontos, hogy igazi sûrûre fõzött házi lekvár kell, bolti kis folyós jamekkel nem érdemes próbálkozni, mert egyszerûen kifolyik a tésztából sütés közben.
Ha hájat tudunk szerezni, az nagy szerencse, manapság már mi sem tartunk disznót, így a háj beszerzése sem egyszerû, ha sikerül hozzájutnunk, a hájat készítsük elõ és fagyasszuk le, és amikor kráflit szeretnénk, csak ki kell vennünk a fagyasztóból. A hájat úgy kell elõkészíteni, hogy megmossuk hideg vízben, szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól, majd ledaráljuk és fél kg-os adagokban lefagyasztjuk.
Hozzávalók: ...
Ha hájat tudunk szerezni, az nagy szerencse, manapság már mi sem tartunk disznót, így a háj beszerzése sem egyszerû, ha sikerül hozzájutnunk, a hájat készítsük elõ és fagyasszuk le, és amikor kráflit szeretnénk, csak ki kell vennünk a fagyasztóból. A hájat úgy kell elõkészíteni, hogy megmossuk hideg vízben, szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól, majd ledaráljuk és fél kg-os adagokban lefagyasztjuk.
Hozzávalók: ...