Krupli egytál borsóval és csirkével
sponsored links
Story
Szokott nektek is olyanotok lenni, hogy ennétek valamit, ami kicsit szaftosabb? Velem nagyon sokszor.
A fehér szaftos dolgokat nagyjából leegyszerûsítettem annyira, hogy csa kókusztejból csinálom, de azt most nem szerettem volna, a pirosak meg paradicsomosak, amik valljuk be egy India után felháborodott gyomornak nem a legtökéletesebb választás. Én kerülöm a paradicsomos ételeket, ha nincs meg az egyensúly, ugyanis azzal etetem a szervezetemben élõ Candidácat (ami mindenkiben jelen van) és ezzel szaporítom õket, ami nem jó, mert gyulladást okoz!
Akkor meg mit egyek?!
És eszembe jutott a võlegényem receptje a Tiroli ..izé?! , amiben van krupli, szalonna és borsó.
Hát nem teljesen ezt készítettem el, de hangulatában ilyesmi lett! :) És nagyon finom!!
Hozzávalók
1 egész csirkemell
1 kg krumpli
1 jó nagy marék borsó
2 ek mindenmentes libazsír
1 fej mogyoróhagyma
1 ek pirospaprika
só
bors
majoránna
cayenne bors ízlés szerint
A zsíron megpirítom a hagymát, míg üveges nem lesz, majd lehúzom a tûzrõl és rádobom a paprikát és a fûszereket. Keverek egyet rajta, és jöhet a 3*3 centis kockákra vágott csirkemell, amit szépen minden oldaláról megpirítok. Ha színt kap, jöhet bele az ugyanekkorára vágott krumpli, amit addig kevergetek, míg szintén kap egy kis színt. Most jöhet a borsó is, és a fedõ.
Néha keverek egyet rajta, és felöntöm 2 dl vízzel. Nem kell több, mert nem leves, hanem egytálétel.
Egy fél órát hagyom lassú tûzön rotyogni, néha kevergetem, hogy a krumpli nagyon kicsit kezdjen törni, hogy ízletes szafttá sûrûsödjön össze.
Megkóstolom, és ha hiányzik még belõle, tehetek belõle az említett fûszerekbõl.
Én jelen pillanatban eléggé csípõsre csináltam, hogy lefertõtlenítse a pocakomat, és ahhoz képest, hogy nem szeretem az erõs fûszerezést, most kimondottan jól esett!
Tippek, tanácsok
Ha van kedvünk, kísérletezhetünk az alábbi fûszerekkel is:
kömény, rozmaring, kakukkfû, petrezselyem, metélõhagyma.
Ezek ugyanis mind jó kísérõi a krumplis ételeknek!
És hogy mivel?
Én ha a tejfehérje allergiám nem állná útját, biztosan laktózmentes tejföllel enném, és tejfölös ubisalival! :)
De most csak a villa ment hozzá! :D
Szokott nektek is olyanotok lenni, hogy ennétek valamit, ami kicsit szaftosabb? Velem nagyon sokszor.
A fehér szaftos dolgokat nagyjából leegyszerûsítettem annyira, hogy csa kókusztejból csinálom, de azt most nem szerettem volna, a pirosak meg paradicsomosak, amik valljuk be egy India után felháborodott gyomornak nem a legtökéletesebb választás. Én kerülöm a paradicsomos ételeket, ha nincs meg az egyensúly, ugyanis azzal etetem a szervezetemben élõ Candidácat (ami mindenkiben jelen van) és ezzel szaporítom õket, ami nem jó, mert gyulladást okoz!
Akkor meg mit egyek?!
És eszembe jutott a võlegényem receptje a Tiroli ..izé?! , amiben van krupli, szalonna és borsó.
Hát nem teljesen ezt készítettem el, de hangulatában ilyesmi lett! :) És nagyon finom!!
Hozzávalók
1 egész csirkemell
1 kg krumpli
1 jó nagy marék borsó
2 ek mindenmentes libazsír
1 fej mogyoróhagyma
1 ek pirospaprika
só
bors
majoránna
cayenne bors ízlés szerint
A zsíron megpirítom a hagymát, míg üveges nem lesz, majd lehúzom a tûzrõl és rádobom a paprikát és a fûszereket. Keverek egyet rajta, és jöhet a 3*3 centis kockákra vágott csirkemell, amit szépen minden oldaláról megpirítok. Ha színt kap, jöhet bele az ugyanekkorára vágott krumpli, amit addig kevergetek, míg szintén kap egy kis színt. Most jöhet a borsó is, és a fedõ.
Néha keverek egyet rajta, és felöntöm 2 dl vízzel. Nem kell több, mert nem leves, hanem egytálétel.
Egy fél órát hagyom lassú tûzön rotyogni, néha kevergetem, hogy a krumpli nagyon kicsit kezdjen törni, hogy ízletes szafttá sûrûsödjön össze.
Megkóstolom, és ha hiányzik még belõle, tehetek belõle az említett fûszerekbõl.
Én jelen pillanatban eléggé csípõsre csináltam, hogy lefertõtlenítse a pocakomat, és ahhoz képest, hogy nem szeretem az erõs fûszerezést, most kimondottan jól esett!
Tippek, tanácsok
Ha van kedvünk, kísérletezhetünk az alábbi fûszerekkel is:
kömény, rozmaring, kakukkfû, petrezselyem, metélõhagyma.
Ezek ugyanis mind jó kísérõi a krumplis ételeknek!
És hogy mivel?
Én ha a tejfehérje allergiám nem állná útját, biztosan laktózmentes tejföllel enném, és tejfölös ubisalival! :)
De most csak a villa ment hozzá! :D