Krumplistészta ? az olcsó és kiadós kedvenc
sponsored links
Azt hiszem, ha egy ideig csak krumplis ételeken kellene élnem, elég jól bírnám. Az elsô 3 kedvencem a rakott krumpli, a krumplistészta és a sült krumpli. Persze az édességeken kívül. Na de készítettem már krumplis csokis tortát is, itt meglesheted.
De nem csak az én favoritom, hanem az egész családé. Apukámmal ipari mennyiséget tudunk beburkolni belôle és az ilyen szertartásszer?, hogy bármilyen jól van ízesítve, a végén a tányéron még szórni ?kell? rá sót és majorannát. A morzsolt majorannát egyébként ?szemét?-nek hívjuk, arra már nem emlékszem mióta és miért
Én extra adag krumplival szeretem, ennek a mennyiségnek elég lenne a fele is, de így szerintem még finomabb.
Hozzávalók:
80 dkg krumpli
25 dkg fodros kockatészta
2 közepes vöröshagyma
2 púpozott ek zsír vagy ennek megfelelô olaj
1 ek ôrölt pirospaprika
só
majoranna
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A zsíron vagy olajon enyhén megpirítjuk.
A tésztát és a megpucolt, felkockázott krumplit is sós vízben megfôzzük (természetesen mindkettôt külön ) A fôzôlevüket leöntjük.
A krumplira öntjük a zsíros hagymát, paprikát, ízlés szerint sót és majorannát és alaposan összetörjük, elkeverjük.
Majd a tésztához adjuk és jól átforgatjuk.
Ha szeretnél játszani és nyerni tôlem egy doboz házi édességet, kattints ide!
Szereted eszperente nyelvezeted? S perecet? Feleselj eme jegyzetemre (legfentebb leled) s teszteld receptemet!
Hasonló bejegyzések:
Céklás tésztasaláta ? A nagy céklavacsora 5.
Creme caramel
Blogkóstoló 14. forduló ? összefoglaló
Joghurtos krumplilepény ? variáció köret-témára
Konyhalál KözösKedd ? 7. Valami Amerika