Krumplispite
sponsored links
Egy facebookos gasztro csoportban a "gyorskaják"-ról beszélgettünk. Egyik tagunk,Hegedüs Anna írta: Krumplispite
"Nagyon egyszerû. Kizsírozott tepsibe, vékony karikára vágott krumpli, rá sós palacsintatészta (tej, tojás, liszt,só). Lehet bele tenni borsot, zöldfûszert pl. snidling, de ez abszolút opciós, és ízlés dolga.Fogyasztható önmagában, leves mellé, vagy fokhagymás tejföllel..."
Na én is épp így csináltam nem mértem semmit, de 10 szem kisméretû krumplit kb. 3 mm-es karikákra vágtam fel, nagyjából fél kiló lett.
A palacsintatésztához valókat se mértem, de 2 tojáshoz hozzávetõleg 20 deka liszt, 4 deci tej az arány.
Én a tepsit a zsírozás után kicsit meghintettem zsemlemorzsával, és a rárakott krumplikarikákat is enyhén megsóztam. A tepsi mérete 20x30-as, sütés nálam 200 fokon 35-40 perc. Miután kivettem, azonnal lekentem fokhagymás tejföllel - egy kispohár ...