Krumplis és krumplis-kolbászos pogácsa (hajtogatott)
sponsored links
Tegnap nem kellett még komoly dolgokat készítenem, mert a hét végérõl volt elegendõ étel kimaradva. A körömpörkölthöz azért mégiscsak fõztem egy lábas krumplit. Isteni, ragadós ebédünk volt, savanyúsággal maga volt a tökély. Persze még mindig nem bírtuk megenni, tegnap is maradt ki egy icipici pörkölt, és kb. 1,5 adag krumpli. Ma ezeket alakítottam tovább. A kocsonyásra dermedt pörköltbõl minden csontot kiszedtem, és összefõztem a maradék húsos káposztával. Mondanom sem kell, isteni enyves húsoskáposztát ebédelhettünk. De a krumpli sem veszett kárba, az alatta maradt pici fõzõlével simára turmixoltam, az lett az alapja a krumplis és krumplis-kolbászos pogácsának.
Hozzávalók: 90 dkg rétes liszt, 2 csomag instant élesztõ, 1 csapott teáskanál cukor, kb. 60 dkg simára turmixolt krumplipüré, amiben kb. 1-1,5 dl fõzõvíz volt, 12 + 10 dkg ráma maragarin, 1 evõkanál olaj, kb. 12 dkg pick ...