Krumplis-túrós lepény
sponsored links
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 8 dkg fõtt, áttört krumpli, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 tasak sütõpor, csipetnyi só. A krémhez: 30 dkg tehéntúró, 23 dkg fõtt, áttört krumpli, 20 dkg cukor, 1 tojássárgája, 2 tojásfehérje, 1 citrom lereszelt héja. A tepsihez olaj és liszt, a szóráshoz porcukor.
Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sütõport, a sót és a cukrot, elmorzsoljuk benne a margarint és a krumplit, hozzáadjuk a tojássárgát és összeállítjuk a tésztát. Ezt lisztezett felületen két részre osztjuk, mindegyiket egyenként kinyújtjuk. Egyik lapot az olajjal vékonyan kikent és kilisztezett tepsibe helyezzük. A töltelékhez a túrót összekeverjük a krumplival, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a ...