Krumplis-töltött lángos
sponsored links
Maradék krumplipüré felhasználására
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg krumplipüré, 7 g szárított élesztõ, 1 teáskanál só, 3-3,5 dl langyos víz, olaj;
továbbá: 8 szelet sonka, 8 fele akkora szelet sajt mint a sonka, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 dl tejföl, 1 cikk fokhagyma, rukkola, zöldhagyma.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük az élesztõvel meg a sóval, hozzáadjuk a krumplipürét és a langyos vizet, majd egy lágyabb, kissé ragacsos tésztát dagasztunk. Tetejét lekenjük olajjal, fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, olajos felületre borítjuk és 8 részre osztjuk. A sonkaszeleteket kettõbe hajtjuk, beletesszük a sajtot. A tésztákat egyenként, olajos felületen olajos kézzel kerekre nyújtjuk, egyik felére tesszük a sajtos sonkát, a tészta másik felét ráhajtjuk és a szélén körbe összecsípjük. Egy mélyebb serpenyõben felhevített bõ olajban megsütjük. Az áttört és kevés sóval kikavart fokhagymát belekavarjuk a tejfölbe. A palacsintákat lekenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és rukkolával vagy zöldhagymával tálaljuk.
Megjegyzés: A tésztát sima lángosnak is süthetjük, de tölthetjük káposztával, párolt zöldségekkel vagy házi cukormentes szilvalekvárral.