Krumplis tészta újratöltve - majoránnával és tenger gyümölcseivel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 280 g spagetti, 16 db kékkagyló, 12 db garnéla farok, 16 db vénuszkagyló, egy maréknyi kalmár csáp, 300 g burgonya, 1 salotta hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 majoránna ág, 2 tk. frissen reszelt parmezán, 2-3 citromszelet + fél citrom, egy kis csokor petrezselyemzöld, extra szûz olívaolaj, só, frissen õrölt feketebors
A kékkagylókat megtisztítjuk: a héjak illesztésébõl kilógó rostos szálat, az ún. byssus fonalat egy határozott mozdulattal kihúzzuk, ha más kagylódarabkák és egyéb törmelékek vannak a héjhoz tapadva, késsel lepattintjuk. Végül mindegyiket durva szivaccsal folyó víz alatt megsikáljuk, többször váltott vízben leöblítjük. Amelyik ki van nyílva vagy törött, kidobjuk.
A garnéla farkakról lefejtjük a páncélt, a húst nem túl mélyen bevágjuk, és a bélcsatornát eltávolítjuk.
A vénuszkagylókat leöblítjük, a kalmárcsápok tövében ülõ csõrszerû szájszervet eltávolítjuk.
A hagymát megpucoljuk, és nagyon finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, kettõt félbe vágunk egyet ...