Krumplis tészta erdélyi módra...
sponsored links
... házi kovászos uborkával. Mamám kovi ubi gyártásba fogott. Mi is hoztunk haza egy adaggal. Ezért valami hozzáillõ ételt kellett készíteni. Jó alkalom volt, hogy kipróbáljam az Erdélyi konyha - Finom falatok recept & rejtvény magazin krumplis tésztáját, ami kicsit máshogy készül, mint ahogy nálunk. Bár az eredeti recept nem írt szalonnát, én mégis csak tettem bele. :)
Elkészítése
Külön-külön sós vízben megfõzzük a felkockázott krumplit és a lebbencstésztát. (Én elõször a krumplit, majd ugyanabban a fõzõlében még valamennyi víz hozzáadásával a tésztát fõztem meg.)
Felkockázott szalonnát elkezdünk zsírjára pirítani. Amikor kezd kisülni a zsírja, beletesszük az apróra vágott hagymát és világosra pirítjuk. Piros paprikával megszórjuk, elkeverjük és el is zárjuk alatta a tüzet.
A krumplit összetörjük, rátesszük a tésztát és a hagymás-paprikás szalonnát. (A kisült zsírból nem muszáj mindet.) Összekeverjük. Tetejét borssal megszórjuk. Savanyúsággal vagy kovi ubival tálaljuk. :)
Hozzávalók:
4 közepes krumpli ...