Krumplis tészta ecetes uborkával
sponsored links
Nálam hétvégén folytatódott a túróval töltött zsemlével megkezdett "retró" sorozat: krumplis tészta, grízpuding és erdélyi rakott káposzta váltotta egymást az asztalon. Nem egyedül engem ért el ez a járvány - a Facebookról értesültem, hogy több ismerõsöm is hasonló menüvel készült. Horasz pásztortarhonyát, Tejbegríz Krisztián slambucot, Tomakonyha Attila rántott húst sütött és tyúkhúslevest fõzött - õ vasárnap megfejelte az egészet egy csodás szalagos fánkkal is. Lehet, hogy a hideg teszi, de jól esik néha találkozni a régi kedvencekkel, így a hét eleje is ezeknek a recepteknek a publikálásával telik majd. Elsõ felvonás: krumplis tészta ecetes uborkával.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli, kis kockákra vágva
- 3 evõkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma szeletelve
- 1 teáskanál édes pirospaprika ...