Krumplis torta citrommázzal

2017-07-20

sponsored links


















Hozzávalók:
3 tojás
75 g margarín
150 g kristálycukor
1,5 csomag vaníliáscukor
citromhéj
300 g fõtt krumpli (már fõzés után, meghámozva mérve)
pár csepp mandulaaroma (2-3 csepp)
37 g búzadara
38 g rétesliszt
3/4 csomag sütõpor
80 g darált mandula (esteleg dió, vagy mogyoró)

A citrommázhoz:
kb. 220 - 240 g átszitált porcukor
citromlé

+ díszítéshez  kevés vagdalt mandula

A krumplit elõzõ nap héjában megfõztem.
Másnap meghámoztam, apró lyukú reszelõn lereszeltem.
A lisztet, búzadarát, sütõport és a nem hámozott darált mandulát összekevertem.
A sütõt bekapcsoltam 180 fokra.
Elõkészítettem egy 24 cm-es tortaformát (én állítható tortakarikát használtam, azt rátettem egy sütõpapírral bélelt tepsire. Ha kapcsos formában készítjük, akkor is csak az aljára tegyünk sütõpapírt, oldalát nem kell kikenni.
A margarint habosra kevertem 100 g kristálycukorral, vaniláscukorral, majd egyenként belekevertem a tojások sárgáit is és a citromhéjat.  Belekevertem a finomrareszelt krumplit és pár csepp mandulaaromát (nem zöldet).
A fehérjéket csipetnyi sóval elkezdtem habbá verni, adagokban hozzávertem a maradék 50 g kristálycukrot is.
A habot óvatosan a tojássárgás masszába forgattam. Belesimítottam a formába és az elõmelegített sütõben kb. 45 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihûlni.
Amikor teljesen kihûlt, leöntöttem citrommázzal (a szitált porcukrot simára kevertem annyi citromlével, hogy ne túl folyós mázat kapjak). A még puha mázba a torta szélére körben vágott mandulát szórtam. Hagytam megszilárdulni a mázat.








Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/07/krump...

sponsored links

Keres?s