Krumplis-tojásos virslisaláta
sponsored links
Tegnap vacsorára héjában fõtt krumplit fõztem, Legnagyobbikom nagy örömére, mert az a kedvence, - forró krumpli margarinnal és sóval. Hogy még tartalmasabb vacsora legyen néhány kemény tojás is készült mellé. (Köszönöm a vacsoraötletet Illéskrisznek, és az Õ púpos krumplijának :D). Zepter gyorsfõzõ fedõvel alig tartott hosszabb ideig a héjában fõtt krumpli megfõzése, mint a tojásé (szokásos jelzések után 15 perc).
Vacsora után 3 db krumpli és 4 db tojás maradt, amit eltettem a hûtõbe. Ma ebédhez közeledvén megint felütötte fejét a kérdés, hogy mit eszünk. Ma még egyszerût és gyorsat fõzni sem volt idõm, és hirtelen ötletem sem volt az ebédre. Aztán eszembe jutott a krumpli meg a tojás. Újra szétnéztem a mélyhûtõben, találtam benne 8 szál bécsi virslit, a hagymás kosaramban néhány lila hagymát, a kamrában bontatlan majonézt, a hûtõben tejfölt és mustárt. Apa azt mondta, Neki inkább csak virslit fõzzek, így Õ azt kapott, négyet, mustárral és kenyérrel. A maradék 4 virslit mikróban felforrósítottam, aztán hûlni hagytam kicsit. Addig összevágtam a megtisztított lila hagymát, krumplit, tojást, végül a langyos virslit is, ezeket egy nagy tálban jól összekevertem, ráöntöttem az ...