Krumplis tepertyûkrém
sponsored links
Hajdanán, amikor még disznót vágtunk, zsírolvasztáskor a zsírnakvalót négy kategóriába osztottam: a szép tiszta szalonnák, a háj, a húsos zsírdarabkák, a kis bõrõs zsírdarabkák, amikrõl csak nagy nehezen lehetett levágni a zsírt. Mindegyiket külön-külön más edényben olvasztottam ki és a visszamaradott tepertyût sem vegyítettem össze. A legfinomabbak mindig a húsos tepertyûk voltak, az fogyott el rendszrint a leghamarabb. Az utolsó kategóriásokbõl csak törmelék, tepertyûcskék lettek. Ezekbõl szoktam tepertyûpasztát készíteni.
Ahogy a képen látható, egyforma arányban daráltam fõtt krumplit, tepertyût, fõtt tojást és egy diónyi hagymát, amihez aztán mustárt, sót és borst kavartam, annyit, hogy egy ...