Krumplis-sajtos kifli
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10-12 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztõ; továbbá: 10 dkg sajt, 2-3 evõkanál olaj
Elkészítése: A krumplit megmossuk és enyhén sós vízben, héjában megfõzzük, majd megpucoljuk és még melegen áttörjük vagy megreszeljük. Az élesztõt egy kevés langyos cukros tejben elmorzsoljuk és hagyjuk felfutni. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztõs tejet, a kihûlt krumplit, a tojást, a sót, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy puha tésztát dagasszunk belõle. Konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ...