Krumplis pogácsa, kürtõs kalács, ovis ünnepély

2011-12-22

sponsored links



Kissé eltûntem. Tegnap pl. ovis ünnepély volt. Két legkisebbem egy csoportba jár, így egy nap alatt lezavartuk ezt a dolgot. Napok óta Kiffiúval tanultuk a versikéjét. Készült a drágám, aztán az elõadás nagy részét az ölembõl "élvezte" (én kevésbé). Próbáltam rávenni; hogy menjen a többiek közé, s mikor óvónéni szólítja, mondja a verset. Erre õ ott helyben az ölemben kezdte is: "jagyod....", alig bírtam csendesíteni, ne zavarjuk a többieket. Aztán szólítottak 2 kislányt, nem akaródzott nekik szavalni. A többieknek igen. Egyszer csak Melinda óvónéni megkérdezte a fiam, hogy "te elmondod a versikéd?" Õ pedig szó nélkül felállt, szembe óvónénivel, s kis segítséggel elmondta. Végén meghajolt, azt hittem megzabálom. Sajna képet csak egy telefonnal sikerült csinálnom, a nagy gépet hiába is vittem volna, vaku nélkül mit sem ér (csak annyit, hogy a javítás árából másfél külsõ vakut bírnék venni.....de ebbe a márkába többet egy vasat sem fektetek). Azért gondolom így is jól látható.
 
Aztán  Kicsilány is elmondta a versikéjét. Hibátlanul.
Majd megkapták a kis csomagjukat. Nyújtották Kiffiúnak, õ nem figyelt oda. Rászóltam, hogy fogja meg a csomagot. Na, ezután kb. 2 percig így fogta:
Ezen az utóbbi képen láthatók a pogácsák meg a kürtõskalácsok. Telefonnal készítettem közelebbi felvételeket is, hogy kimondott gasztrós fotó is legyen. Most, mikor a képeket elõ akartam csalogatni a "telontomból", dühöngve állapítottam meg, hogy valamelyik kiskorú szépen kitörölt jó pár tegnapi képet. Tegnap este Lessie-t néztek, valamelyiket a sokadik filmnézés nem kötötte le eléggé, a telefon babrálása klasszabb móka lehetett.
Hát így jártam.
Kürtõskalács a régebbi volt, annyival egészíteném ki, hogy 1 adagból 6 kürtõ lett. Ma utánaszámoltam ...

Folytats a blogon ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s