Krumplis pogácsa
sponsored links
Nem kívánom az ételt. Valamit pedig kell enni, így gondoltam, hogy sütök egy kis pogácsát. Amikor nekikezdek, akkor általában teszek bele ezt-azt, így sosem sikerül kétszer ugyan úgy. Most viszont leírtam, hogy mi került bele a tésztába, így legközelebb jó lesz, ha másnak nem, hát kiindulási alapnak. Friss élesztõm nem volt, így szárított élesztõvel készítettem. Mostanában sok recept szól úgy, hogy nem kell felfuttatni az élesztõt, hanem a tészta összeállítását követõen késõbb kell pihentetni, egyben keleszteni a tésztát. Ez a tészta is így készült, nem lett felfuttatva az élesztõ, de ha friss élesztõvel készült volna, akkor sem futtattam volna fel, csak belemorzsoltam volna. Egyszerû, gyors, frissen fogyasztandó pogácsa a végeredmény. Így született ez a krumplis pogácsa.
Hozzávalók:
1 nagyobb szem (20 dkg) krumpli
5 dkg zsír
1/2 evõkanál cukor
1 zacskó szárított élesztõ
0,5 dl zsíros tej
10 dkg zsíros tejföl
1 tojás
25 dkg finomliszt ...