KRUMPLIS POGÁCSA

2014-06-06

sponsored links

KRUMPLIS POGÁCSA



Limarától készítettem el ezeket a finom burgonyás pogácsákat, igaz én csak fél adagot sütöttem, de biztosan elfogyott volna 1 kg lisztbõl is. A fél kg lisztbõl két tepsi pogácsa lett..:)

Egy-két dolgot módosítottam a recepten - vaj helyett zsírt használtam és tej helyett a krumpli fõzõvizét, és így is isteni finom lett.

HOZZÁVALÓK

2-3 db közepes méretû burgonya
0,5 kg liszt
1 kk. só
10 dkg zsír
1 kis doboz tejföl
1 tojás
fél dl víz a krumpli fõzõvizébõl
2,5 dkg élesztõ
pici cukor

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Én a burgonyákat megpucoltam és apró darabra vágva fõztem meg, mert úgy gyorsabban megfõ, majd még melegen átnyomom egy krumplinyomón. Hagyom kihülni.
  2. A krumpli fõzõvizébõl kb. 0,5 dl-t még langyosan használok, egy kevés cukort és az élesztõt teszek bele, megvárom, míg felfut.  
  3. Közben a lisztet egy nagy tálba öntöm, elkeverem benne a sót, belemorzsolom a zsírt. Beleöntöm a tejfölt, tojást, és a felfutott élesztõt. 
  4. Hozzáadom a kihûlt burgonyát és összeállítom a tésztát. 
  5. Rugalmas, de jól nyújtható tésztának kell lennie, ha szükséges kevés tejföl vagy liszt még adható hozzá. Letakarom és kb. egy órán át hagyom pihenni.
  6. Lisztezett daszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát. Tetejét berácsozom és kb. 5 cm átmérõjû pogácsákat szaggatok belõle. 
  7. Sütõpapírral bélelet tepsire sorakoztatom õket. Ismét pihentetem, kb. 30 percig. 
  8. Felvert tojással lekenem és 200 fokos sütõben pirosra sütöm kb. 20 perc alatt.


A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/06/krum...

sponsored links

Keres?s