Krumplis pogi
sponsored links
Fiam mostanában rákapott a pogácsákra , mivel nem nagyon szoktam sütni pogikat , hát utána kellet néznem a neten . Ezer meg ezer fajta van csak ki kell választani mire is van gusztusunk :D
Hozzávalók kb 50 darabhoz :
0,35l langyos tej , 30g friss élesztõ , 1 tojás , 300g sima liszt , 200g rétes liszt , 3tk só , 1dl olaj
Töltelék :
200g fõtt burgonya , 120g margarin
Az élesztõt hagyományos módon felfuttatjuk és a többi hozzávalóval sima rugalmas tésztává dagasztjuk . 2O percig meleg helyen hagyjuk kelni . Ha megkelt , akkor vékony téglalap formájúra elsodorjuk . A tésztára ráreszeljük a fõtt burgonyát és a margarint - én a margarint betettem a fagyóba , könnyebb volt lereszelni . A tésztát hajtogatjuk . Elõsször felülrõl a tészta közepéig , aztán alulról a tészta közepéig , majd balról középre és a jobb oldalit rá a baloldalira - úgy mint a borítékot . Hagyjuk 5 percig kelni majd mégegyszer áthajtogatjuk , és ismét hagyjuk megkelni . 1 cm vastagságúra kinyújtjuk , a tetejét éles késsel bevagdaljuk és pogácsaszagattóval kiszagatjuk . Lekenjük felvert tojással megszórjuk szezámmaggal és amíg a sütõnk melegszik 200fokra , hagyjuk kelni . 10-15 perc alatt aranybarnára megsütjük .
Jó étvágyat
Ez a recept egy szlovákoldalról van http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mod=recepty&task=detail&id=714
Hozzávalók kb 50 darabhoz :
0,35l langyos tej , 30g friss élesztõ , 1 tojás , 300g sima liszt , 200g rétes liszt , 3tk só , 1dl olaj
Töltelék :
200g fõtt burgonya , 120g margarin
Az élesztõt hagyományos módon felfuttatjuk és a többi hozzávalóval sima rugalmas tésztává dagasztjuk . 2O percig meleg helyen hagyjuk kelni . Ha megkelt , akkor vékony téglalap formájúra elsodorjuk . A tésztára ráreszeljük a fõtt burgonyát és a margarint - én a margarint betettem a fagyóba , könnyebb volt lereszelni . A tésztát hajtogatjuk . Elõsször felülrõl a tészta közepéig , aztán alulról a tészta közepéig , majd balról középre és a jobb oldalit rá a baloldalira - úgy mint a borítékot . Hagyjuk 5 percig kelni majd mégegyszer áthajtogatjuk , és ismét hagyjuk megkelni . 1 cm vastagságúra kinyújtjuk , a tetejét éles késsel bevagdaljuk és pogácsaszagattóval kiszagatjuk . Lekenjük felvert tojással megszórjuk szezámmaggal és amíg a sütõnk melegszik 200fokra , hagyjuk kelni . 10-15 perc alatt aranybarnára megsütjük .
Jó étvágyat
Ez a recept egy szlovákoldalról van http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mod=recepty&task=detail&id=714