Krumplis palacsinta baconbe tekerve, csirkemájjal
sponsored links
Bizony fõ az egészség, de csak próbáljatok meg a szülõi háznál jönni a diétával meg fogyókúrával miközben az asztal roskadozik a tésztáktól, süteményektõl és jobbnál jobb húsételektõl. Legtöbben így nõttünk fel. Ritka kivétel ahol tudatosan egészségesen táplálkozott már az elõzõ generáció is. Nekünk, akik ezt láttuk ez rögzült belénk nehéz a változás és fõleg nehéz a lemondás. Lemondani errõl a szénhidrátban, zsírban gazdag de sajnos rendkívül finom és egyszerûen elkészíthetõ ételrõl? Nekem nem siekrült, no de majd lemozgom ;)
Adagokat sajnos nem fogok tudni pontosan írni mert nem néztem de talán mindenki készített már palacsintát és krumplipürét a családnak. Hát kb most is ez a mennyiség szükséges.
Feltesszük sós vízben fõni a burgonyát, addig bekeverjük a palacsinta tésztát (inkább pici sóval vagy nélküle de cukor most nem kell bele). Félretesszük kicsit, addig elõkészítjük a hagymás krumplipüré hozzávalóit. Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és az összetört burgonyához kavarjuk. Hozzáteszünk még ízlés szerint vajat és 1-2 kanál tejfölt. Picit sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk.
Kisütjük a palacsintákat és megtöltjük õket az elõzõleg elkészített krumplis masszával. A palacsinta két oldalát picit behajtjuk mielõtt feltekernénk. Mindegyiket egy-egy ...