Krumplis nudli hagymásan
sponsored links
Egy német oldalon találtam ezt a receptet, és az olvasása közben rájöttem, hogy Anya egy idõben sûrûn készített ehhez nagyon hasonló nudlit, amikor szilvás gombócot fõzött. Mivel a szilvás gombócot sosem szerettem, a kimaradt tésztából nudlit készített, és tejföllel, sajttal vagy esetenként paprikás szaftos darált hússal tálalta; és bár ezért a krumplis tésztájú nudliért sem rajongtam, azért így mégis szívesebben megettem. Néha kifejezetten jól esett. Most valahogy megkívántam, ezért kipróbáltam eszerint a recept szerint. Csak egy icipicit módosítottam rajta, mert nem raktam bele keményítõt. Nekünk nagyon ízlett, jó kis ruganyos lett a tésztája. Kimondottan jót tett neki, hogy kicsit megpirítottam. Mi tettünk rá tejfölt is, mert nálunk az elmaradhatatlan velejárója bármilyen kifõtt tésztának.
Feltétként tehetünk a nudlira valamilyen szaftos húst vagy akár gombát is. Köretként is fogyaszthatjuk pl. paprikás csirke mellé.
A nudlikat másként is formázhatjuk: a tésztából körömnyi darabkákat lecsippentünk, és azokat két (belisztezett) tenyerünk között hengergetve megformázzuk. Én ezt a saját módszert alkalmaztam, mert így sokkal gyorsabban haladtam vele, és a "kukackák" még szebbek is lettek.
Feltétként tehetünk a nudlira valamilyen szaftos húst vagy akár gombát is. Köretként is fogyaszthatjuk pl. paprikás csirke mellé.
A nudlikat másként is formázhatjuk: a tésztából körömnyi darabkákat lecsippentünk, és azokat két (belisztezett) tenyerünk között hengergetve megformázzuk. Én ezt a saját módszert alkalmaztam, mert így sokkal gyorsabban haladtam vele, és a "kukackák" még szebbek is lettek.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli (héjastól mérve)
kb. 27 dkg liszt ...