Krumplis lecsó sok zöldséggel
sponsored links
Nálunk a lecsó mindig rizzsel készül. "Nálunk" ebben az esetben nem csak a szûkebb vagy tágabb családomat jelenti, hanem azt hiszem, kijelenthetem, hogy Erdélyszerte ez a megszokott, hagyományos lecsó, legalábbis a magyarság körében (mert a románság kicsit másképp készíti). Hogy mostanában ki-ki próbálkozik egy-egy másabb recepttel is, az csak természetes, hiszen az interneten, a receptes lapokban lépten-nyomon bele lehet ütközni "újszerû" lecsóreceptekbe, de nem utolsó sorban kinek-kinek a fantáziáját sem szabad elhanyagolni. Így adódott, hogy én is munkát adtam a fantáziámnak, és "megalkottam" ezt a finom, laktató, de mégis könnyû lecsófélét.
Krumplis lecsó sok zöldséggel
Hozzávalók 4-5 személyre: 5 nagy krumpli, 3 sárgarépa, 1 padlizsán, 2 kis zsenge tök, 2 nagy hagyma, 2-3 paprika, 4-5 paradicsom, 3 dl paradicsomlé, olaj, só, bors.
Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, majd feldaraboljuk. A hagymát nagyobb, rusztikusabb darabokra, a sárgarépát vastagabb karikákra, a többit pedig kockára vágjuk. A padlizsánt ...