Krumplis kaporleves
sponsored links
Tegnap kaptunk egy-egy csokor kaprot az egyik kolléganõmmel. Nagy örömmel mondta, hogy milyen jó kaporlevest fõz majd ebbõl. Kérésemre elmondta, hogyan szokta készíteni, nagyjából meg is jegyeztem, de aztán mégis átalakítottam ilyenné. (Egyszer majd fõzök úgy is, ahogy õ szokta.) Várakozásom ellenére a családomnak ízlett, pedig nem állnak nagy kaporkedvelõk hírében. Jó szível ajánlom ezt az egyszerû levest.
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss kapor, 2 közepes szem krumpli, só, õrölt bors, 2 dl tejföl, 1 liter víz.
Elkészítése: A hagymát és a kaprot apróra vágjuk, a krumplit meghámozzuk,és kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd a kaprot. Hozzáadjuk a krumplit is. Sózzuk és ...