Krumplis gofri krémsajttal, csírával
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre:
a krémsajthoz:
- 10 dkg mascarpone
- 1/2 citrom
- só
- frissen õrölt bors
a gofrihoz:
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 15 dkg mascarpone
- só
- frissen õrölt bors
- 50 dkg burgonya
a sütéshez:
- olaj
továbbá:
- A mascarponét ízesítettem sóval, borssal, és a citrom kifacsart levével krémesre kevertem.
- Tálalásig hûtõbe tettem.
- A tojást kihabosítottam a tojássárgájával és a mascarponéval, ízesítettem sóval és borssal.
- A burgonyát meghámoztam, lereszeltem, szûrõbe téve jól lecsepegtettem.
- A tojásos keverékbe forgattam, ízlés szerint még fûszereztem, és 30 percre hûtõbe tettem.
- Végül a masszát vékonyan kiolajozott gofrisütõben adagonként kisütöttem.
- A citromos krémsajttal megkenve, vegyes csírával meghintve fogyasztottuk.
A nagyon fincsi és egészséges csíra most is a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin májusi számában.