Krumpliremegõs :)
sponsored links
Egy fél lábasnyi vékony hasábokra vágott, sós vízben fõtt újkrumpli maradt a vasárnapi ebédbõl, ami a sertéspörkölt egyik körete volt. Sajnáltam volna kidobni, ezért azon gondolkodtam mit lehetne belõle készíteni, és hogy valami tepsis-sült változat felfrissítené és finomabbá is tenné. Aztán eszembe jutott, hogy milyen finom lehetne, ha olyan tejfölös-tojásos habarással önteném le, mint a rakott zöldségeket szoktam, aztán már mozgásba is lendült a dolog. Gyorsan kibéleltem sütõpapírral egy közepes méretû tepsit, a papírt kicsit megolajoztam, aztán elterítettem rajta a fõtt újkrumpli hasábokat, és nyakon öntöttem a "habarással", ami nem más, mint két (falusi, kapirgálós tyúktól származó) tojás, és 3/4 pohár nagy poharas 20 %-os tejföl turmix-szal jó habosra keverve. Tetejére is pakoltam még a sûrû és krémes tejfölbõl kb. 1/2 nagy pohárnyit, aztán kevés trappista sajtot reszeltem rá, ekkor eszembe jutott, hogy a habarásba nem tettem sót, ezért gyorsan megpergettem kevés sóval és betoltam a 200 fokra melegített sütõbe. Rövid idõn belül isteni illatok áradtak a sütõbõl. Nem tudom mennyi ideig sütöttem, talán 20-25 perc volt. Amikor kivettem, és megmozgattam a tepsit, olyan habosan remegõs volt az egész és így nézett ...