Krumplileves kolbásszal, Pulyka napok 2012
sponsored links
Tegnap kitaláltam, hogy: "Tudod, olyan krumplilevest kellene enni, mint régebben, olyan kolbászost..." :) Szóval régebben Anya többször készített ilyen levest. Én nagyon szerettem, és azt kell mondanom, hogy még mindig nagyon szeretem. Nálam az egyszerû, de nagyszerû kategóriába tartozik. Most emlékeztettem magunkat a régi jó ízre. :)
Elkészítése
A kolbászt kisebb darabokra vágjuk és feltesszük fõni. Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott krumplit, répát és petrezselyemgyökeret. Ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés delikáttal ízesítjük.
Ha megpuhultak a zöldségek, akkor berántjuk a levest. A levesbõl kimerünk egy keveset, simára keverjük benne a rántást, majd hozzáadjuk a leveshez. Majd szintén kimerünk egy keveset a levesbõl, elkeverjük egy kevés tejföllel és ...