Krumplileves kakukkfüves borecettel
sponsored links
Haj, szegény családja,
hogy csak krumplit etet velük!?
Ennyire azért nem sötét a helyzet,
mert bár a krumpli az egyik favorit,
de nem csak ez szokott itthon elõfordulni! :)
Viszont, mivel van egy kartonka jó fajta
ecetem, le kell tesztelni lassan mindet!
Hozzávalók:-1 kg krumplihoz (kockára vágva)
-1 kisebb fej vöröshagyma (apróra)
-2-3 gerezd fokhagyma (szeletelve)
-1 kisebb fej vöröshagyma (apróra)
-2-3 gerezd fokhagyma (szeletelve)
-1 ek metélõhagyma
-fél csokor újhagyma
-1 kisebb póréhagyma (félbe és szeletelve)
-1 tk kakukkfû
-1 tk petrezselyem
-2 kis darab babérlevél
-só, bors
-só, bors
-2 ek tejföl (sûrû, krémes)
-2 ek FÛSZERES TOKAJI KAKUKKFÜVES BORECET-pici olívaolaj
A hagymákat kevés olajon, lassú tûzön
addig párolom, amíg üvegesek lesznek,
addig párolom, amíg üvegesek lesznek,
(...a levest simán nevezhettem volna
5 hagymás krumplilevesnek is... :)))
ekkor felöntöm kevés vízzel,beleöntöm a fûszereket, majd a krumplit
és az ecetet, s amikor készre fõtt minden,
belekeverem a tejfölt is;
A leves nagyon-nagyon finom lett,
tökéletesen érzõdik benne minden
(nem csak a hagymák :)))!