Krumplileves disznóhússal
sponsored links
Nálunk a krumplileves eredetileg hús nélkül szokott készülni, de a család férfi tagjai nincsenek annyira oda érte, ezért anyum kitalálta, hogy kevés hússal úgymond feltúrbozza számukra, így sokkal szívesebben megeszik.
Hozzávalók (5 - 6 személyre): 10 -15 dkg disznóhús,15 közepes krumpli, 1 nagyobb sárgarépa, kis csokor petrezselyemzöld, 1 szál zellerzöld, 1 hagyma, 1 zöld paprika,1 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, pirospaprika, 12 - 3 evõkanál ecet.
Elkészítése: Kb. 2, 5 liter vizben a kis kockákra vágott disznóhúst puhára fõzzük, mikor majdnem puha beletesszük a karikára vágott sárgarépát is. Mikor megpuhultak hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettõbe vágott paprikát, a ...