Krumplilaska

2014-04-28

sponsored links

A múlt heti Gasztroangyal Palócföldrõl jelentkezett, ott készítették el a krumplilaskát. 
Ha krumpliról van szó, akkor én már erõsen hegyezem a fülem.
A héten kutyagyerek összeszokásban voltunk itthon elõre tervezett menüvel, de azért kellett "alkotni" is valami, ez lett a krumplilaska.

3 közepes krumplit kockára vágva megfõztem, majd még forrón összetörtem.


Amikor langyos hûlt megsóztam és annyi lisztet adtam hozzá, amennyit felvett. Összegyúrtam, rudat formáltam, melyet kis hurkákra vágtam fel. 



A hurkákat vékonyra nyújtottam, majd száraz serpenyõben egyesével megsütöttem.


Némelyek felfújódtak, mások nem.

Olvasztott libazsírral, majd cukormentes szilvalekvárral megkentem.



Eredetileg négybe kellett volna hajtani, de nekünk jobban bejött a palacsinta-forma tekerés. Ízén nem változtatott.


Pukkadásig ettük magunkat. Viszonylag gyorsan elkészül - akár váratlan vendégek érkezése esetén is bevethetõ.


Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/04/kru...

sponsored links

Keres?s