Krumplilaska
sponsored links
A múlt heti Gasztroangyal Palócföldrõl jelentkezett, ott készítették el a krumplilaskát.
Ha krumpliról van szó, akkor én már erõsen hegyezem a fülem.
A héten kutyagyerek összeszokásban voltunk itthon elõre tervezett menüvel, de azért kellett "alkotni" is valami, ez lett a krumplilaska.
3 közepes krumplit kockára vágva megfõztem, majd még forrón összetörtem.
Amikor langyos hûlt megsóztam és annyi lisztet adtam hozzá, amennyit felvett. Összegyúrtam, rudat formáltam, melyet kis hurkákra vágtam fel.
A hurkákat vékonyra nyújtottam, majd száraz serpenyõben egyesével megsütöttem.
Némelyek felfújódtak, mások nem.
Olvasztott libazsírral, majd cukormentes szilvalekvárral megkentem.
Eredetileg négybe kellett volna hajtani, de nekünk jobban bejött a palacsinta-forma tekerés. Ízén nem változtatott.
Pukkadásig ettük magunkat. Viszonylag gyorsan elkészül - akár váratlan vendégek érkezése esetén is bevethetõ.