Krumpligulyás friss zöldségsalátával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagy fej hagyma apróra vágva,
- 3/4 kg újkrumpli
- maradék szalámi- és kolbászvégek
- só,
- kevés olaj,
- 1 babérlevél
- 1 kk pirospaprika.
Az apróra vágott hagymát és a kolbászt, szalámit kevés olajon üvegesre pároltam. Kavargatás mellett hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a sót, a babérlevelet és az újkrumplit, majd puhára fõztem. Hamar megfõtt, mert az újkrumpli kevés idõ alatt megpuhul.
Készítettem mellé friss zöldségsalátát, mert a krumpligulyást vagy uborkasalátával tálaljuk nyáron, vagy zöldségsalátával. A hagymát, az uborkát és a paradicsomot szeletekre vágtam, a salátástálba tettem, adtam hozzá 21 ek olíva olajat, 1 kk ecetet, kevés sót és kevés cukrot, majd felöntöttem vízzel és összekavartam.