Krumpligombóc sajtmártással

2012-05-30

sponsored links


 Hozzávalók: gombóchoz: 3 db krumpli,  mk. zsír, só, sz.sz. liszt.mártáshoz:  10 dkg. reszelt sajt, 2 dl tej, 1,5 ek. liszt,  fél fej/kisebb/ vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, öröltbors, reszelt szerecsendió, petrezselyem, olaj.
Elkészítése:   elõször a krumplit megpucoltam feldaraboltam  és megfõztem. Mikor kihûlt krumplinyomón átnyomtam  sóztam, hozzá tettem a mk. zsír és annyi lisztet amivel összetudtam tésztának gyúrni. Ekkor diónyi gombócokat formáltam belõle és forró enyhén sós vízben kifõztem.  Kevéske olajat tettem edény aljára és arra szedtem ki, letakartam.  A mártáshoz  ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/05/...

sponsored links

Keres?s