Krumplifasírt meggymártással
sponsored links
Hozzávalók: krumplifasírthoz: 25 dkg. krumpli, 1 db tojás, 1 cikk fokhagyma, só, õrölt bors, sz.sz. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.mártáshoz: 1/2 üveg meggybefõtt, kevés cukor, darabka citromhéj, csipetnyi fahéj, 1 ek. liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése:krumplifasírt: Megpucoltam felkockáztam a krumplit és enyhén sós vízben megfõztem. Leöntöttem a vizet és összetörtem a krumplit, hagytam kihûlni. Ezután hozzátettem a tojást, a lereszelt fokhagymát sót és borsot annyi morzsát szórtam hozzá amitõl jól formálható massza lett. Kicsit olajos kézzel gombócokat gyúrtam kicsit ellapítottam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Olajból kivéve papírtörlõre pakoltam. Mártás: Edénybe öntöttem az üvegbõl a befõttet kevés cukrot tettem hozzá citromhéjat és csipet fahéjat , mikor már fõtt akkor a lisztet elkevertem a tejfölben és besûrítettem vele a meggyet.Mikor felfõtt együtt az egész akkor levettem a tûzhelyrõl és jól lehûtöttem. Imádom ezt a mártást, nem tudom abbahagyni az evését annyira finom tud lenni!
Ui: Krumplifasírtot most csináltam elõször nagyon ízlik receptjét az elõzõ évi Székely Konyha Kalendáriumában találtam sok más finomsággal együtt!