Krumpliból a Takarékos konyhára
sponsored links
Éva játéka, ahogy elnéztem, hatalmas sikernek örvend! Én is akartam valami nagyon klasszat készíteni, aztán majdnem kicsúsztam a határidõbõl a vizsgák miatt. Aztán rájöttem, hogy ha ideges vagyok, a legjobb módszer a megnyugvásra a fõzés, (vagy a kreatívkodás, de a fõzés is egyfajta kreatívság, nem?). Szóval gyorsan összeütöttem a következõ ételt. Hétköznapra nem olyan takarékos, de mondjuk egy szombati ebédnek megteszi, sok van belõle, finom, és azért nem is eget rengetõ az ára. Neve, az nincs, de azért finom:
Jól látjátok, lepcsánka (tócsi) tésztában sült csirkemell.
A készítése: 2 db csirkemellet felcsíkozok nuggets méretûre, sózom, borsozom, picit lisztezem.
Ezt követõen megcsinálom a lepcsánka tésztáját: 5 közepes burgonyát meghámozok és lereszelek. Borítok rá egy kefírt, beleütök egy tojást, megsózom, és egy kevéske lisztet keverek bele. Talán 3 evõkanálnyit. A titka, hogy ne sajnáljuk a sót. Még egy kicsit! Még egy kicsit! Rendben, de szerintem még mindig sótlan:)! Szóval érdemes próbának sütni egy keveset belõle. Tehetünk a tésztába egy kis zöldségzöldjét is.
Mikor kész a tészta, teszünk fel olajat, nem túl keveset, de nem ...