Krumpli és zöldborsó finom füvekkel ízesített édesköményszószban
sponsored links
Fines herbes (finom füvek) a francia konyhamûvészet hagyományos, mondhatni alap fûszere, amely a tárkony, petrezselyem, metélõhagyma és a turbolya keveréke. Használják szárítottan és frissen, nagyon változatos a felhasználási területe. Hazánkban talán kevésbé ismert a turbolya, bár szerencsére manapság már egyre divatosabb. A petrezselyemhez hasonló finom levelei nagyon aromásak, édeskés, enyhén ánizsos beütéssel, de nem annyira intenzíven, mint a tárkony. Nagyon kedvelem ezt a fûszert, sokkal elegánsabb, kifinomultabb, mint a petrezselyem. Olyan fõzeléket szerettem volna, amihez jól illik a finom füvek társasága, így igazán nem sokat agyaltam, hogy az édesköményt, a krumplit, illetve a zöldborsót hozzam össze ebben a finom friss aromákkal teli tavaszias ételben. Egyszerû, könnyen elkészíthetõ fõzelék, ami mellé igen sokféle feltétet ...