Krumpli prósza
sponsored links
Nagy kedvenc, ha mindennap enném is eltartana jó ideig, hogy megunjam. Nagyim gyerekkoromban sokszor készítette - ha tudta elõre, hogy mikor érkezünk a prósza, vagy a rétes be volt készítve a sütõbe. Pontosabban a sparheltbe - a nyári nagy meleget kivéve - mindig abban sütötte. Olyan finom ropogósra sültek meg a sarkok, hogy rendes közelharcot vívtunk - mi unokák -, hogy kié legyen.
Persze gázsütõben vagy villanysütõben is ropogósra lehet sütni.
....de az igazi, mégis csak a nagyi prószája
A recept a Kifõztük magazin januári számában is megtalálható.
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli (meghámozva)
18 dkg liszt
90 dkg kefir ...
Persze gázsütõben vagy villanysütõben is ropogósra lehet sütni.
....de az igazi, mégis csak a nagyi prószája
A recept a Kifõztük magazin januári számában is megtalálható.
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli (meghámozva)
18 dkg liszt
90 dkg kefir ...