Krumpli lángos

2012-01-15

sponsored links


A tél elhagyhatatlan étele a krumplilángos, legalábbis nálunk. Idén, azaz ezen a télen még nem készítettem, hát gondoltam itt az ideje. Annak ellenére, hogy kelt tészta e tésztáját tegnap este készítettem el, hogy ma ezt reggelizzünk. Ma sem használtam el az egész mennyiséget, így hét közben még tudok sütni belõle reggelire, vagy pedig valamilyen tartalmas leves mellé.

Lángost már többször készítettem, az alaprecept itt található.Most fele, fele-fele arányban készítettem finomliszttel és Graham liszttel.
A mostani változat:

Hozzávalók:
                    kb. 35 dkg lisztGraham liszt
                    35 dkg búza finomliszt
                    4 dk közepes krumpli
                    2,5 dkg sütõélesztõ
                    1 dl tej
                    kb. 2,5 dl víz ...

Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2012/01/...

sponsored links

Keres?s