Krokett másként

2017-03-28

sponsored links

Nos, a krokett valóban nem egy kímélõ étel, de azért én úgy gondoltam, hogy ebben a blogban van létjogosultsága, mert nem is volt megterhelõ a gyomornak. Miután megettem sem, de most 1 órával az ebéd után is remek a közérzetem.:)
A  receptet a FB-on láttam ma reggel a Tasty oldalán.  Ici-picit eltér attól a recepttõl, de azért szerintem így is finom.
 Hozzávalók (1 személyre): 2 db közepes krumpli, 2 szelet sertéspárizsi, 3 szelet szarvasi mozzarella sajt, petrezselyemzöld, só, bors, a panírhoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
Elkészítése: Elõször a krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben kb 15 perc alatt puhára fõzzük. Ezalatt az idõ alatt felkockázzuk apróra a párizsit ( az eredeti recept fõtt sonkát ír) és a mozzarella sajtot is. Én petrezselyemzöldet aprítottam még fel, az eredeti recept zöldhagymát. Az eredetitõl eltérõen én nem öntöttem tejet a masszához, így is finom és puha lett.
Amikor a krumpli megfõtt, leszûrjük és villával szétnyomkodjuk. Összeforgatjuk a többi hozzávalóval, sózzuk, borsozzuk, pogácsákat formázunk belõle és bepanírozzuk, majd kisütjük olajban. A felesleges olajat konyhai papírtörlõn lecsepegtetjük. Zöld salátát kínálunk mellé.


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/03/kro...

sponsored links

Keres?s