Krimi-szelet

2017-03-08

sponsored links



Gyermekkorom egyik kedvenc süteménye, amit akkori barátnõmmel elõszeretettel sütöttünk. A nevét máig homály fedi, most sem tudom, hogy krimi vagy krími a szelet, sõt akik kóstolták rögtön rávágták, ez a mézes-krémes. Szóval, Mamám receptes könyvében, így rövid "i"-vel szerepel, e szerint osztom meg veletek.
Hozzávalók:
Tésztalapok
2 egész tojás
10 dkg cukor
5 dkg zsír (bármilyen jó, de Rámával is kitûnõ)
1 evõkanál méz
40 dkg liszt
1 csapott evõkanál szódabikarbóna
krém
6 dl tej
4-5 evõkanál liszt
25 dkg Ráma vajas íz
25 dkg porcukor
4 evõkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor vagy egy kisevõkanál vanília paszta
máz
10 dkg porcukor
2 evõkanál kakaópor
3 evõkanál tej vagy víz
3 dkg vaj
A sütit a krém elõkészítésével kezdjük. A lisztet a tejjel simára keverjük, mérsékelt lángon sûrû krémmé fõzzük, gyakori keverés mellett (ne legyen csomós), kihûtjük.
A zsírt, a mézet és a cukrot gõz felett melegíteni kezdem, hozzáadom a kissé felvert tojásokat, majd tovább keverjük, míg cukor teljesen fel nem olvad. A tálban apránként hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Amikor már fakanállal nem megy gyúrólapon jól, fényesre összedolgozzuk. Lisztezett tepsi hátán 3 lapot sütünk belõle. (Nekem a mézeskalácshoz van sütõlapon, arra tettem sütõpapírt, amire aztán a nyújtófa segítségével átemeltem a vékony tésztát.) Elõmelegített sütõben 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Míg a kisült lapok hûlnek, a Rámát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihûlt, fõzött krémet, jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Az egyikbe a kakaót, a másik részébe a vaníliás cukrot(pasztát) keverjük. Óvatosan megtöltjük a lapokat (törékeny) egyik rétegbe a fehér, másikba a kakaós krémmel. Végül a tetejét fõzött csokimázzal vonjuk be. Másnapra megpuhul és könnyen vághatóvá válik!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend...

sponsored links

Keres?s