Kransekake, avagy norvég koszorútorta
sponsored links
Az utóbbi idõben Skandináviába "költöztem" ....:)
Kransekake - norvég karácsonyi sütemény
Hozzávalók 18 koszorúhoz: 50 dkg héj nélküli mandula, 50 dkg porcukor, 4 tojásfehérje; a glazúrhoz: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, ½ teáskanál citromlé.
Elkészítése: A mandulát ledaráljuk, majd összekeverjük 1 tojásfehérjével. Hozzászitáljuk a porcukrot, és a maradék 3 tojásfehérjével együtt alaposan eldolgozzuk. Az eredményezett ragacsos masszát vastag falú edénybe tesszük, és lassú tûzön, fakanállal kevergetve addig melegítjük-fõzzük, amíg a massza kezd elválni az edény oldalától, és összeáll. Ahogy a massza kézmelegre hûlt, jól átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kisujjnyi vastag rudakká sodorjuk. A rudakból 18 különbözõ ...