Kr?mes hull?mos krumplitorta
sponsored links
Hozz?val?k (egy kb 30 cm ?tm?r?j? pites?t? form?hoz, 4-6 szem?lyre):
6-8 nagyobb szem krumpli
3 dl nat?r g?r?g joghurt (a sima nem j?, akkor ink?bb 12 %-os tejf?l)
3 ev?kan?l finomliszt
3 eg?sz toj?s
1,5 dl ?tolaj
1/2 zacsk? s?t?por
1 te?skan?l s?
ol?vaolaj
bors
Elk?sz?t?se:
A krumplit megtiszt?tjuk, majd 2*2 cm-es darabokra v?gjuk hull?mosan v?g? k?ssel (mert ?gy jobban n?z ki, ha nincs, akkor sima k?s is j?). C?lszer? a felv?gott krumplikat a s?t?t?lba pr?b?lni, hogy tudjuk el?g lesz-e, ha majdnem a perem?ig ?r, akkor el?g lesz.
Elk?sz?tj?k a sz?szt (itt sz?rnyalhat a fant?zia...). A joghurtot, lisztet, toj?sokat, ?tolajat, s?t?port, s?t ?s frissen ?r?lt borsot csom?mentesre keverj?k, majd a krumplira ?ntj?k, alaposan ?sszeforgatjuk ?s az ol?vaolajjal kikent s?t?form?ba rakjuk. Sz?pen elegyengetj?k, majd az el?meleg?tett 160 ?C-os s?t?be toljuk kb 45-60 percre. Nem lehet pontos id?t mondani, mert a krumplit?l f?gg, hogy milyen gyorsan puhul. 45 perc az?rt es?llyel kell, ekkor egy k?s hegy?t belesz?rjuk, ha beleszalad, akkor m?r puha. Ha a krumpli m?r puha, de a teteje m?g nem el?g sz?nes, akkor magasabbra vessz?k a h?t ?s pir?tjuk egy kicsit (itt megint mehet?nk ?zl?s?nk szerint, ak?r mehet r? reszelt parmez?n pl).
Igaz?b?l ennyi. Mag?ban, vagy k?retk?nt. Vagy tort?nak olyannak, aki nem szereti az ?dess?get. Nem? De...