Kozák sapka

2013-02-18

sponsored links


Sütiii! Az az igazán macerás, nem szeretem csinálni süti. :) És hogy ne is spóroljak a munkával: mindig a legkisebb kiszúrómmal készítem, így aztán biztosan nem lesz kedvem újabb néhány évig nekiállni. :P Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2008 vagy 2009 húsvétján sütöttem utoljára. :))

Kakaós piskótát készítek. Teljes nyugalommal használhatjátok a bevált receptet, csak a mennyiségeket vegyétek figyelembe - egy sütõtepsi, kb. 2-3 cm magas kakaós piskótára van szükség. Én vizes piskótát készítek, hagyományos (tojás szétválasztásos) módszerrel, de ez opcionális. Amíg a piskóta sül, elkészítem a krémet: ehhez a tej 2/3 részét felforralom, a maradék egyharmadban elkeverem a lisztet és a vaníliás cukrot, majd a forró tejbe belekeverve sûrûre fõzöm. Miután kihûlt, a puha vajat kihabosítom, hozzáadom a porcukrot és a fõzött krémet és az egészet habosra dolgozom.
A piskótát tetszés szerinti méretû pogácsaszaggatóval kiszúrom. Én a legkisebb, 3 cm átmérõjût használom, de ez opcionális (túl nagyra azért nem érdemes szúrni). A piskótapogácsákat félbe, azaz két korongra vágom, az egyik ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2013/02/kozak-sapka....

sponsored links

Keres?s