Kovászos zsömlék
sponsored links
Mostanában gyakrabban sütök kovásszal, mert olyan hideg van a konyhámban, hogy simán eláll a kovász kint a konyha pulton is. Nem kell hûtõben tartani, ezért állandóan szem elõtt van, egész héten várakozik, pénteken megetetem és szombatra feléled, mert akkor már csinálok neki egy kis meleget éjszakára. Vasárnapra egy kenyérhez még marad aktív kovászom, ezért azzal sütök, a többi pedig ismét vár a sorára egy hétig.
A mai kenyeremrõl nem tudtam képet hozni, mert már órák óta kel és még mindég nem érte el a sütési állapotát.
A zsömléket és a virslis tekercsek tésztáját még elõtte kevertem be, mert ebbe több élesztõt tettem.
- 15 dkg kovász
- 1 tojás sárgája
- 2,3 dkg élesztõ / ennyi maradékom volt /
- 375 gr. kefír -- ez egy nagy doboznyi mennyiség
- só
- 2 ek olaj ...