Kovászos uborka - nem csak kaporral
sponsored links
Valahogy eddig kimaradt a leírás, pedig 4 éve írom a blogot... És hiába is írtam volna le, mert az idén az utóbbi évekkel ellentétben már nem használtam (pirított) kenyeret hozzá egyszer sem, kizárólag krumplival készült. Nagyon bevált; nem lesz tõle zavaros a lé, nincs fehér lerakódás, roppanós marad az uborka (nem lágyul el), egyszóval tökéletes mind a külcsín, mind pedig az élvezeti érték.
Még a szezon elején tárgyaltuk ki a facebookon a kovászolást, emlékeim szerint Max írt errõl a krumplis módszerrõl, de szinte ugyanakkor az édesanyám is lelkesen újságolta nekem, hogy ugyanezt hallotta a rádióban is. Muszáj volt kipróbálni!:)
És akkor nagy vonalakban az új kedvenc:
-nagyobb befõttes üveg
-uborka
-2-3 szál kapor
-1 nagyobb szem krumpli vékonyra szeletelve
-az üveg térfogatának fele mennyiségû víz, literenként egy kissé púpozott evõkanál sóval felforralva, majd ...