Kovászos uborka krumplival érlelve
sponsored links
...hogy ki volt ennek a módszernek a feltalálója én nem tudom, de azt sem, hogy én kitõl hallottam.
Egyet tudok, mióta kipróbáltam és ismerem, azóta így teszem el a kovászos uborkát.
Egyszerre mindig keveset, amennyi a kertben 2-3 nap alatt érik.
1,5 kg uborka
1 nagy csokor vagy egy szál kapor
2 ek tengerisó
2 l víz
1 vagy 2 db öreg krumpli ( az új nem jó )
Ha bõvében vagyok fokhagymának, akkor az is kerül bele. Néha csombor.
Édesanyámtól azt tanultam, hogy ahány liter víz, annyi evõkanál só.
Csupán a kenyeret váltottam fel az öreg krumplira.
Csupán a kenyeret váltottam fel az öreg krumplira.
Az uborkát egy zöldségmosó szivaccsal ( egy durvább bevonatút használok erre a feladatra ) megmostam és a ...