Kovászos uborka

2012-07-17

sponsored links


Õsidõk óta nyaraink egyik slágere a kovászos uborka. Hûtve a legkellemesebb. Emlékszem arra, hogy a 80-as években még meghámozva, zúzott jégágyon kínáltuk a magasabb kategóriás helyeken, de mára ez már a múlt ködébe veszett. Sebaj!
Az uborka válogatásnál igyekezzünk keményebb, középen nem üreges, és egyforma nagyságú darabokra törekedni.Itt is igaz a mondás, hogy jó étel csak jó minõségû alapanyagokból készülhet!

Hozzávalók 5 literes üveghez

  • 2,5- 2,8 kg közötti uborka
  • 1 kovászoláshoz való köteg kapor /a piacon így árulják kicsomózva /, ha néhány szõlõlevél is akad még jobb
  • 1 db torma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • pár szem fekete bors
  • 2 szelet pirított kenyér ...

Folytats a blogon ... viragzorozmaring.blogspot.com/2012/07...

sponsored links

Keres?s