Kovászos uborka
sponsored links
Õsidõk óta nyaraink egyik slágere a kovászos uborka. Hûtve a legkellemesebb. Emlékszem arra, hogy a 80-as években még meghámozva, zúzott jégágyon kínáltuk a magasabb kategóriás helyeken, de mára ez már a múlt ködébe veszett. Sebaj!
Az uborka válogatásnál igyekezzünk keményebb, középen nem üreges, és egyforma nagyságú darabokra törekedni.Itt is igaz a mondás, hogy jó étel csak jó minõségû alapanyagokból készülhet!
Hozzávalók 5 literes üveghez
- 2,5- 2,8 kg közötti uborka
- 1 kovászoláshoz való köteg kapor /a piacon így árulják kicsomózva /, ha néhány szõlõlevél is akad még jobb
- 1 db torma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- pár szem fekete bors
- 2 szelet pirított kenyér ...