Kovászos uborka
sponsored links
Ezúttal Andris a konyhában. Bár azt mondja ketten csináltuk. Szóval közös érdem. Összekutyultuk kudui Nagymamám és Apósom receptjét és készült ez a hihetetlen finom kovászos uborka 3 nap alatt. Nem gondoltuk, hogy sikerül, mert bevallom nem volt valami bizalomgerjesztõ, ami az üvegben történt 3 nap alatt :) Édesanyámék is pont itt jártak, mikor már az üvegek kint aszalódtak a napon és megjegyezték, hogy nem 40 fokban kéne kint hagyni...hát mi úgy döntöttünk legalább 3 napot kint hagyjuk. Roppanós, finom uborkánk lett!
Pontos mennyiségeket nem írtunk fel, mármint, hogy hány kiló uborkát használunk...de írom is a lényeget: ahány liter vizet használunk annyi evõkanál sót tegyünk a vízhez. Forraljuk fel és kissé hagyjuk hûlni. Az uborkákat alaposan ...