Kovászos uborka

2012-06-28

sponsored links



Vannak olyan ízek amikhez egyszerûen fel kell nõni, vagyis amiket szinte biztos, hogy utáltunk gyerekkorunkban. Ilyen volt nálam a spenót, a tökfõzelék, a brokkoli, és a koviubi is. Ma viszont  már nosztalgiával tekintek rá, és a családi pörköltfõzéseket, és rakott krumplikat juttatja az eszembe. Valahogy megszerettem, és ma már tudom, összetartó ereje van. Éppen ezért a minap ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy pár napig életemben elõször én is napoztassak egy üveget a teraszon. Érdekes, de megnyugtató, izgalmas, és rejtélyes is volt egyszerre ez a pár nap. Jó volt látni az eredményt, és elõször beleharapni a roppanós uborkába, ami hirtelen annyi emléket elõcsalt.
Akkor én most felnõttem, vagy újra gyerek vagyok? :)

Hozzávalók
  • 3l-es üveg
  • 2 kg uborka
  • 1 szelet 2 ujjnyi vastag fehér kenyér
  • 1 nyers burgonya szeletelve
  • 2-3 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 1 csokor kapor
  • 6-8 egész bors ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2012/06/ko...

sponsored links

Keres?s