Kovászos uborka
sponsored links
Vannak olyan ízek amikhez egyszerûen fel kell nõni, vagyis amiket szinte biztos, hogy utáltunk gyerekkorunkban. Ilyen volt nálam a spenót, a tökfõzelék, a brokkoli, és a koviubi is. Ma viszont már nosztalgiával tekintek rá, és a családi pörköltfõzéseket, és rakott krumplikat juttatja az eszembe. Valahogy megszerettem, és ma már tudom, összetartó ereje van. Éppen ezért a minap ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy pár napig életemben elõször én is napoztassak egy üveget a teraszon. Érdekes, de megnyugtató, izgalmas, és rejtélyes is volt egyszerre ez a pár nap. Jó volt látni az eredményt, és elõször beleharapni a roppanós uborkába, ami hirtelen annyi emléket elõcsalt.
Akkor én most felnõttem, vagy újra gyerek vagyok? :)
Hozzávalók
- 3l-es üveg
- 2 kg uborka
- 1 szelet 2 ujjnyi vastag fehér kenyér
- 1 nyers burgonya szeletelve
- 2-3 gerezd fokhagyma szeletelve
- 1 csokor kapor
- 6-8 egész bors ...