Kovászos kukoricás kenyér

2014-02-16

sponsored links


Egészen pontosan 2 evõkanálnyi öreg tésztám volt a hûtõben. 2 napig etetgettem, szépen felfutott jó kovászos illata lett.
Egy kevés élesztõvel , kukorica liszttel intenzív kukorica ízû kenyér készült belõle.



Hozzávalók:

20 dkg aktív kovász
1 dkg élesztõ
10 dkg kukorica liszt
40 dkg kenyérliszt
2 teáskanál só
kevés méz
kb. 2,5 dl folyadék
1 evõkanál olíva olaj

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas kenyértésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, félidõben egyszer átgyúrjuk.
Lisztezett felületen megformázzuk, forró sütõben elõmelegített vaslábasba borítjuk, tetejére bemetszést ejtünk, és lefedve sütjük úgy 40 percig. Végül fedõ nélkül sütjük 5-10 percet.

Az öntött vas lábasban sütés elõnyeirõl itt olvashattok





Folytats a blogon ... babette-babettefz.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s