Kovászos krumplis köményes zsömle

2013-09-12

sponsored links



Nem tudom tényleg hogy miért fogy ennyi kenyérféle nálunk, én ugye nem eszem, és mégis. Vasárnap sütöttem 2 teljeskiõrlésû kenyeret, egyiket lefagyasztottam, de kár volt, mert így hétfõ este megint süthettem. Délután bekevertem a kovászt, másnapra szántam, de estére nagyon szépen feljött, használható volt. Maradt egy kis krumplipüré a vacsorától, a fiam pedig azt kérdezte nem lehetne-e puha zsömle kenyér helyett, hát így alakult ez ki. Gyorsan bedagasztottam, nagyon jó állagú tészta lett, öröm volt vele dolgozni, míg kelt én elmentem futni, futás közben jutott eszembe a császárzsemle formázás, mert olyan szép. Így kell ezt csinálni, bedagasztod a tésztát, elmész futni, majd a végén nem eszel a frissensült zsömlékbõl, csak élvezed az illatát, ez aztán a fogyókúra:) Gondolom, hogy finom, mert mikor kisült, nagy tolongás támadt a konyhában, kóstolták frissen langyosan, kis vajjal. Persze volt megjegyzés, miért kell rá köménymag, stb.., hát mert kell. Még jó, hogy többet sütöttem, de azért a biztonság kedvéért még egy adag kovászt bekevertem másnapra, mostanában nagyon kedvelem a kovászt.

Kovászhoz:
1,7 dl víz
17 dkg liszt
6 gramm élesztõ
Zsömle hozzávalói: ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2013/09...

sponsored links

Keres?s