Kovászos kenyér - természetesen. Kovászos kenyérmustra a Bûvös szakáccsal.
sponsored links
Amikor néhány éve elhatároztam, hogy megpróbálom megsütni a legtökéletesebb kovászos kenyeret, amit csak lehet, arra nem számítottam, hogy ilyen mértékû sikerrel járok.
Ugyanis a békebeli kovászos fehérkenyér, amit kikísérleteztem nem csak a kovászos kenyér kategóriában jeleskedik, hanem általános kenyér kategóriában is gyõztes.
Célom az volt, hogy lisztbõl, vízbõl, természetes kovásszal süssek kenyeret, élesztõ és minden egyéb más adalék nélkül. Elsõdleges szempont volt, hogy ne legyen mellékíze, kizárólag kenyér íze és levegõs, puha, laza bélzete valamint igazi ropogós héja legyen.
Számtalanféle lisztbõl lehet kenyeret sütni és számtalanféleképpen, de mondhatom, a mai kenyérpalettáról mégis egyféle kenyér hiányzik a legjobban, az egyszerû, békebeli kovászos fehérkenyér. Nem baj az, hogy a pékségek és házi pékségek tele vannak, bagettel, rusztikus mediterrán kenyerekkel, bajor cipókkal és stanglikkal, élesztõs kenyér és péksüteményfélékkel, a baj az, hogy a mindennapi kenyerünk, a kovászos fehérkenyér hiányzik a palettáról.
Úgyhogy hiánypótló kenyérféleségben értem révbe, nálunk már minden alkalommal ilyen kovászos fehérkenyér sül, ez a mindennapi kenyerünk.
Mostanában sütöttem naponta kettõt is, hiszen bemutatóra is készültem. Kapcsolatba kerültem Molnár B. Tamással, aki osztja véleményében a fent említett körülményeket kenyérügyben. Kifejezetten kérte, hogy ...